Den dagen då bloggen dog!

Äventyret är slut, tentorna är skrivna, hästarna är pussade farväl och flyget går till Luleå på måndag. Island är om några timmar bakom mig, vilket känns oerhört vemodigt men läge att acceptera :). Kanske blir det fler utbyten eller resor, det är mycket möjligt.

Tack till alla som läst bloggen och hoppas att ni fått en liten inblick om utbytesstudier på Island. Ett speciellt tack till Atli som förgyllt min Islandstid genom att låta mig rida hans hästar. Hoppas att de är reparerbara efter mina timmar i sadeln ;) .Jag svarar gärna på frågor om det är någon som funderar på Haskóli ìslands, eller bara studier på Island i allmänhet. Kanske kan jag hjälpa till på något sätt.
Min mail är : [email protected]

 


Sjaúmst! (vi ses)

 



För min del är vårens planer att avsluta kandidatuppsatsen, (en resttenta, då jag i början av min universitets karriär bedrev en mycket komplicerad multitasking med ungefär allt involverat UTOM att plugga), cykla vätternrundan och komma på vad jag vill göra med min framtid. Tror att jag börjar med att köpa ett gymkort, resten löser sig nog.

 

God Jul och Gott Nytt år!

Er laust i svefnpokann þinn?

Jag tänkte försöka att inte bli allt för sentimental i bloggen, alltså sentimental i förskott. Dagarna på Island är räknade. Jag hanterar det i from av att tok- panika över mitt Isländska prov. Det är inte lätt, varför trodde jag att typ världens äldsta (I alla fall oförändrade) språk skulle vara lätt? Smart att välja det som distanskurs, lägga det åt sidan si sådär 7 av 10 veckor och tro att det löser sig per automatik. Det är svettigt nu vill jag lova, datorprogrammet motarbetar mig. Jag trycker frenetiskt på alla knappar som ett slags desperat svar på tal. Varför Island, varför måste ni ha konjugeringar på alla ord inklusive siffror??

 

Min nya lya- helt underbar

 

 

 

Visste ni till exempel vad små scoutbarn får lära sig när de ska hälsa på varandra inom norden? Marie hittade en hemsida för scouter i Norge där de tipsade om konversationsfraser med Islänningar. Till exempel denna;

 

Hvis du er på sjekker’n…

Er du singel? = Ertu å lausu?

Er det plass i soveposen din? = Er laust i svefnpokann þinn?

Du er søt. (sies til jenter) = Þú ert sæt.

Du er topp/herlig. (sies til gutter) = Þú ert øðislegur.



Mmm.. låter sådär oskyldigt va? Om jag hade haft mina småbarn på ett scoutläger hade jag INTE velat att de sprang runt till sina nordiska grannar med frågan; Finns det plats i din sovsäck? Damit Norge!



 

Tenta P stundar här på Háskóli Ìslands just nu vilket är synonymt med att fördriva tiden i tysta läsrummet. Jag och Marie skrattar för mycket om vi sitter utanför, så vi tog det vuxna beslutet att hålla oss själva instängda. Det händer inte mycket nu med andra ord.

 

Veckans, eller förra veckans stora händelse bestod i att jag bröt en nagel på löpbandet. Skickligt jobbat, med tanke på hur lite saker man kan fastna på. Jag lyckades, det gjorde så ont att jag ville lägga mig på golvet och gråta. Bestämde mig för att undvika en ytterligare scen med tanke på att jag förra veckan försökte ”knäcka till” en låsning i ryggen genom att lägga mig på mage på en Pilatesboll och rulla fram och tillbaka i gymmet. I mina ögon var det ingen som stirrade, Mari däremot hade en helt annan uppfattning.

 

 

Tjejkväll med mugg/låd-vin

 

 


RSS 2.0