Vulkaner och Cheap Jeep

I måndags hyrde jag och Elin bil i Reykjavik på Cheap Jeep. Insikten nådde oss ganska snabbt om att det rörde sig om en shit- Jeep, eller inte Jeep direkt utan snarare en minimal, risig Nissan Micra.


Vita pärlan


Av en händelse frågade vi biluthyrningsfirman om självrisken. Ganska tur med tanke på att den motsvarade 12 500 i SEK. Lätt mer än bilens faktiska värde. Om man däremot betalade en extra peng sänktes den till ca 8000 SEK. Vi valde att sänka självrisken.  Det kanske var tur med tanke på att vi blev påkörda i en rondell cirka tjugo minuter efter besöket hos Cheap Jeep. Allting gick bra, lite lätt chockade och en spricka i bilen senare tuffade vi vidare.


Vi besökte lite olika sevärdheter såsom gyllene cirkeln och diverse annan intressant natur. Jag var på förekommen anledning kartläsare ett tag efter krocken. Vi såg en väg på kartan som ledde till Gullfors där Geisyr spektaklet var och dit skulle vi.  Däremot stod det inte att den var totalt missanpassad för mini- små bilar. Elin körde 30 km/ h och svor i cirka fyra mil. När vi kom ut från vägen till en normal asfaltväg mötte vi en gigantisk Jeep (ingen Cheap) som svängde in på vägen vi just lämnat och föraren skrattade gott åt oss. Han visste säkert hur dålig vägen var och att vi var dumma turister.





Tydligen ingen fjantig varningsskylt fick jag berättat för mig senare av en islänning.

(Det försvinner nämligen ett par turister varje år i vulkaniska hål)

 

 

 

Innan vi visste att turister blev uppslukade av jorden i områden likt dessa galopperade vi gladeligen runt på fjället och letade efter en varm källa. Naturen var som vanlig fantastiskt, vi gick och gick men kom liksom aldrig fram till badplatsen. Efter några timmar hittade vi ett par kanadensare som badade fötterna i en bäck. De hade vandrat runt ett väldigt bra tag enligt dem själva och försäkrade oss om att det troligtvis inte fanns någon varm, badvänlig källa. Istället bjöd de på mackor och kakor i bäcken. Sjukt roliga killar, vi skrattade så att vi knappt kunde gå ned för fjället igen.

 

 

 

 

När vi väl kom ned för berget, sagt hejdå, bjudit in dem till Sverige på fjällvandring nästa sommar satte vi oss i bilen. Den startade inte. Totalt död, kanske för att vi hade glömt halvljusen på.Vi hoppade snabbt ut ur bilen för att stanna våra nya Kanada kompisar. De fick skjutsa oss till närmsta bensinstation för att låna startkablar. Tydligen var de super- meakniker enligt dem själva, men slutligen var det jag och Elin som stod för sakkunskaperna i batteriladdning. Den ena killen var rädd att batteriet skulle explodera och gömde sig fort. Fantastiskt roligt!

 

 

Varmt vatten!


Kommentarer
Postat av: Erika G

Alltså emelie, hur tusan lyckas du med alla tokigheter?! :D hahah ;P hoppas att det gick bra med allt!! kram på dig!

2010-10-04 @ 23:50:01
Postat av: Emelie

Haha, ja om jag det visste. :) Allt löste sig tillslut, helt klart. Hur gær det för dig? Rækade ringa fel till Marianne imorse nær jag skulle ringa till mormor & morfar det var treligt att prata med henne :). Kram

2010-10-05 @ 12:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0