Sunkan och Lunkan leker bergsgetter

Igår kom Elin på besök, vi har rest tidigare ihop och då hade vi en reseblogg som hette Sunkan och Lunkan, med inspiration från våra efternamn såklart.  Kanonkul att ha henne här och nu blir det en intensiv vecka av äventyr. Idag började vi med att testa ett Berg i närheten av Reykjavik, Esja. Vädret var perfekt för att vandra, bitvis klättra, upp idag.



Framme vid Ejsa, Sunkan läser kartan

Det var inte helt okomplicerat att ta sig dit. Vi började med buss nummer 15 från Reykjavik, det visade sig vara fel färdriktning och vi fick ett ärevarv genom Reykjavik på 45 min innan vi kom fram till rätt ställe. Tanken var sedan att därifrån fortsätta med anslutningsbuss 57 till berget, men buss 57 hade en paus på tre timmar när vi kom dit.  Jobbigt!


Vi fick tipset att lifta av en receptionist kille, han påstod att det skulle vara lätt och att Islänningarna är snälla mot liftare.  Sagt och gjort. Vi tog fram förnedringstummen och liftade skamset vid vägkanten, djupt pinsamt, men vad gör man inte? Efter cirka femton bilar, en ganska olustig känsla senare stannade en trevlig man och skjutasde oss till Esja. En på fetmton, inte dåligt Island :)




 

 

 

 

 

Jag: "Det blev fokus på bakgrunden på denhär bilden"

Elin: " Då var väl bakgrunden snyggare än oss, svälj stoltheten"

 

 

 

The real deal

 

 

 

 

 

 

 

Ja, eftersom att det inte gick någon buss hem heller åkte tummen fram igen. Gissa vem som plockade upp oss om inte samma man som skjutsade dit oss. Sjukt kul!


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Hej tjejen, sjukt kul om det var samma person som plockade upp er på resan hem.

2010-10-16 @ 00:47:41
Postat av: Emelie

haha, japp det stæmmer! Sæ stort ær Island ibland ;)

2010-10-16 @ 18:56:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0